Zuckerberg San Francisco General

SFGH Interactive Donor Recognition Wall

The San Francisco General Hospital Foundation engaged Sensory Interactive to develop an interactive donor recognition wall as part of a significant expansion and modernization of the Zuckerberg San Francisco General Hospital and Trauma Center.

The Foundation was looking for a creative and distinctive way to tell the stories of the hundreds of donors, public figures, physicians, staff, and community members who worked together to realize the city and public’s vision for this vital institution.

Working with a prominent location in the hospital’s new art-filled lobby, the Sensory Interactive design team analyzed a variety of technology options and architectural treatments that would work together to create a dynamic, eye-catching, and highly interactive video wall. In addition to addressing the project’s goals for content delivery and interactivity, our team also looked for ways to create an installation that effectively responded to the lobby’s grand scale.

After guiding the client through the selection of a design concept, we produced documentation that detailed the integration of the digital displays and touch hardware with the project’s interior architecture. Our team also worked with the hospital’s architects and engineers to address the system’s infrastructure requirements, including ventilation and cooling needs, structural support, and equipment access.

SFGH Interactive Donor Wall Detail

For the digital display, we evaluated a wide range of technology options before selecting Christie MicroTiles for their unique ability to meet the project’s needs in the areas of resolution, flexibility, durability, and ease of maintenance.

To draw attention to the digital display in the middle of the expansive lobby, we surrounded it with floor-to-ceiling illuminated glass panels. These panels are lit by ColorGraze LED fixtures from Philips Color Kinetics, and are frosted with a special 3M diffuser film that minimizes reflections and creates an extremely even color disbursement. The LED fixtures are integrated with the installation’s content management system, allowing them to change color to complement the digital display.

SFGH Interactive Donor Wall Detail

Coordinating closely with SFGH Foundation staff, our content creation team developed a comprehensive plan for the organization of the content and created a graphic language for the digital display. We then oversaw the development of the system’s highly flexible interactive interface and deployed a content management system that allows the hospital to easily update and maintain the content over time.

The result is an engaging video wall that showcases the institution’s remarkable work, and that provides an opportunity to highlight the involvement of the many individuals and groups that contributed to the success of the expansion and modernization project. Designed to maximize the impact of the available content, the installation also delivers an engaging and memorable experience for hospital patients and visitors.